Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning

 

Avdelningen för pediatrik har utbidningsuppdrag inom Sahlgrenska akademins olika programutbildningar.  Man erbjuder också uppdragsutbildningar som den inom Uroterapi på 40 HP (se nedan).

Mer uppdaterad  information kommer inom kort (170102).


Kurspaket i uroterapi, 40 högskolepoäng

Vid Göteborgs universitet startades 1987, som första universitet i världen, en utbildning i uroterapi för legitimerad vårdpersonal såsom sjuksköterskor, sjukgymnaster och läkare. Utbildningen ges vartannat år och vänder sig förutom till svenska deltagare, även till de nordiska länderna. Vårdområdet uroterapi står för både blås- och tarmdysfunktion, men inkluderar även sexuell dysfunktion i detta sammanhang. Uroterapi bygger på beteendeterapeutisk grund och är ett komplement till många olika vårdområden, såsom gynekologi, urologi, barnsjukvård, primärvård, geriatrisk vård och rehabilitering.

Kurserna i uroterapi fokuserar på symtom från blåsa och tarm hos både kvinnor och män och i alla åldersgrupper. I utbildningen ingår även den psykosociala påverkan som kan vara aktuella i samband med dessa symtom.

För kontaktuppgifter och mer information om studieupplägg mm gå in på denna länken till Institutionen för kliniska vetenskaper och Uppdragsutbildningar

 

46 nya uroterapeuter examinerade

Uppdragsutbildningarna ökar inom Sahlgrenska akademin. En enhet med lång erfarenhet är avdelningen för pediatrik. Redan 1987 började de ge sin uppdragsutbildning inom uroterapi 160414 blev 46 nya uroterapeuter klara.
Det är Birgitta Lindehall och Gunnel Andersson, båda disputerade och uroterapeuter, som tillsammans drivit utbildningen framåt. Läs mer i AkademiLiv om utbildningens historia och deras erfarenhet av uppdragsutbildningar

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2017-01-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?