Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gunilla Berglunds levnadsminnen

Docent Gunilla Berglund gick bort hösten 2016 vid 93 års ålder. Hon var knuten till dåvarande Pediatriska institutionen I och chef för barncancervården i Göteborg under den moderna barnonkologins genombrott. Hon var en mycket viktig person i det skeendet.

- Bland Gunillas efterlämnade papper fanns ett manuskript där hon skriver om sitt liv. Hon hade själv gett manuskriptet rubriken En barnläkares liv och arbete. Manuskriptet publicerades strax före jul 2017 i Svensk Medicinhistorisk Tidskrift.
Vi har nu fått möjlighet att återge artikeln på Avdelningen för Pediatriks websida eftersom vi har skäl att tro att det finns många som är intresserade av att läsa Gunillas levnadsminnen. Artikeln inleds med ett förord av Ingemar Kjellmer, Inga-Lisa och Örjan Strannegård samt undertecknad, berättar Göran Wennergren 

Läs - En barnläkares liv och arbete BILD: Gunilla Berglund undersöker ett spädbarn.Bilden är från 1954 – 1955 då Gunilla tillbringade ett år som resident vid barnsjukhuset i Milwaukee, Wisconsin, USA. / Foto: Milwaukee Journal Photo

 

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2018-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?