Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Stort anslag beviljat för projekt om unga vuxna som drabbas av cancer

  [2020-01-07] Projektet minKod Cancervård på ungas villkor beviljas medel av Vinnova

 • Nya kunskaper om hur barn växer under puberteten

  [2018-11-28] Barns spurttillväxt under puberteten betraktas ofta som en joker när deras längd ska följas och förutsägas. Men med nya rön och metoder går det att få en bättre bild av hur barn och ungdomar växer, framför allt under puberteten.

 • Barn med fetma kan få bra hjälp inom primärvården

  [2018-11-15] Barn som behandlas för fetma inom primärvård eller öppenvård har relativt goda chanser att stävja viktproblem även på några års sikt, visar en studie publicerad i Acta Paediatrica.

 • Viktigt vara öppen för att prata sex med unga canceröverlevare

  [2018-06-19] Känslan av att inte vara attraktiv, och missnöje med den sexuella förmågan. Det är verkligheten för många tonåriga och unga vuxna canceröverlevare. Forskning från Sahlgrenska akademin ger nu röst åt en grupp som ofta har en tuff resa tillbaka till ett normalt liv.

 • Mer övervikt hos barn när mamma druckit kaffe som gravid

  [2018-04-24] Även måttlig kaffekonsumtion under graviditet, en till två koppar om dagen, är relaterat till barnets risk för övervikt eller fetma i skolåldern, visar en studie publicerad i tidskriften BMJ Open. Det är inte klarlagt om koffeinet direkt orsakar övervikt, men kopplingen i sig gör att forskarna ändå manar till ökad försiktighet.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

#ESPE2016 Paris

FORSKNING:Våra forskare deltar i Paris där bland annat professor Jovanna Dahlgren föreläser som om senaste nytt kring gastric bypass operationer av barnfetma. Hon gör en overview av vad som publicerats de senaste fem åren och lyfter särskilt det som hennes team och Torsten Olbers gör på Drottning Silvias Barn och ungdomssjukhus DSBUS/Pediatrik gör för 13-18 åriga barn som är svårt obesa. Se programmet

Sidansvarig: Katarina Olinder Eriksson|Sidan uppdaterades: 2017-01-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?